Ajaton muisti

Minä olen onnellinen ihminen ja uskallan sanoa sen ääneen. Minulla on elämä, joka on antanut paljon hienoja ongelmia, tuhoa, rakkautta, kauneutta ja työtä. Saan osakseni paljon enemmän kuin olisin varmasti ansainnut.

Iso osa onnesta syntyy kanssaihmisistä, tekemisestä ja uusien asioiden opettelemisesta. Siitä, että jokainen päivä on mahdollisuus uuteen seikkailuun. Vahva, ongelmarikas ja monimuotoinen yrittäjäelämä tuo kuitenkin tullessaan haasteensa, kuten oman fyysisen ja henkisen kapasiteetin rajoitteet. Metelin, jatkuvan viestitykityksen, uusien kontaktien, kasvun ja kehityksen rajoitteena on inhmilliset tekijät, kuten fyysinen kunto, aivokapasiteetti ja jaksaminen. Elinvoimainen elämä vaatii veronsa ja voidakseen nauttia siitä täysin rinnoin, on voitava hyvin monin eri tavoin.

Panostan paljon hyvinvointiini. En usko, että multimuotoisen ja uusien liiketoimien sekä digitalisaation luomiin mahdollisuuksiin painottuvan yrityksen kasvattaminen onnistuisi huonokuntoisena. Päiväni alkavat usein kello 6 ja viimeinen kommentti WhatsAppiin saattaa lähteä klo 23.55. Päivällä on pituutta ja pään pitäisi olla skarppina koko tuo aika. Kukaan ei jaksaisi sellaista tahtia, jos vastapainona ei olisi aikaa ajatella, tuijottaa ikkunasta ulos ja pysähtyä hetkeen vaklaamaan pihan oravia. Luovuutta ruokitaan vapaudella ja ajattomuudella, hyvillä elintavoilla ja liikunnalla. Lisäksi mieltä pitää kehittää ja hallita lukemalla, kuuntelemalla ja valmennuksin. Puhtaasti opiskelemalla. Näin uskon ja tätä todistan. Voin hyvin kiireestä huolimatta ja nautin elämästä.

Tähän ajatukseen perustuen olemme kehittäneet Assarikaupalle oman SkolePäivän. Hyvinvointi on koko hektisen yhteisön asia. Digitaalisessa ja riehakkaassa yhteisössä emme juurikaan näe yhtäaikaisesti konttorilla, mutta yhteisöllisyyden ja viestinnän mutkattomuuuden tähden on tärkeää nähdä työkaveri silmästä silmään. Havaita kokonaisuutena. Siksikin #Superassareiden SkolePäivä.

SkolePäivien teemat vaihtelee. Aiheita ovat mm. ajanhallinta, itsensäjohtaminen, tunnetaidot, viestintä ja viimeisimpänä aiheena oli muistitekniikoiden opettelu. Koutsina muistinerouteen meillä vieraili oppimistekniikoiden guru Tuomo Loukomies. Ihan mahtava! Opettelimme jengillä muutaman hyvän kikan, joilla päivittäistä ja jatkuvaa informaatiotulvaa voi hallita oman päänsä sisällä.

Itse diggailin Loukomiehen opettamasta mielen palatsista, jossa mieikuvissasi teet kodistasi paikan, jossa säilytät muistettavia asioita. Tuomo ohjasi meidät mielikuvaharjoituksessa läpi tutun Helsingin ja sieltä omaan kotiin. Maleksimme ajatuksissa huoneita ja tavaroita läpi. Huomasin, että ikkunat ovat likaiset kun aurinko paistaa niihin.

Tämän jälkeen asettelimme huoneisiin teemoittain henkilöitä. Sijoitin ohjaajan kehoituksesta Albert Einsteinin tyttäreni huoneeseen. Kuvittelin, että Albert tulee ovelle vastaan tukka sekaisin ja näyttäen kieltään. Ympärille ripottelin annetut aihesanat ja näin jatkoimme läpi kuuden huoneen ja 24 käsitteen. Talossani asuu nyt mm. Albert Einstein, Äiti Teresa ja Buddha. – Kiitos Tuomo! Sähkölasku kasvaa ja vessaan on jonoa. Mielikuvaharjoitus oli niin vahva, että laitoin illalla valot päälle ennen kuin uskalsin kurkata työhuoneeseen, kuinka Gandhi siellä voi.

Hieno harjoitus. Jatkan mielikuvaa harjoittelemalla talosta pihalle ja siitä eteenpäin kaupungille. Loukomies on päässyt jo sataan henkilöön! Huikeaa.

Oppimista, energiaa ja hyvää elämää kaikille, toivoo Irina

 

Kirjoittaja
Irina Viitala
Perustaja

SuperAssarit ovat Wannadon aikaan ja paikkaan sitoutumattomia työelämän vapaustaistelijoita ja ongelmien ratkaisijoita. Multityötä tekevä Wannado Oy on Irina Viitalan ja Anna Degerholmin yhdessä vuonna 2011 perustama SuperAssariyhteisö, johon kuuluu yli 20 markkinointiviestintään, tehtävien digitalisointiin, tapahtumatuotantoon ja sihteerityöhön erikoistunutta ketterää tekijää. #SuperAssarit 

 

Wannadon #SuperAssarit kertovat

Blogissamme käsittelemme ajankohtaisia aiheita työelämästä, työilmapiiristä, tiimityöstä, digitalisaatiosta ja markkinoinnista kansainvälisen etätyöyhteisömme näkökulmasta. Blogia raapustavat Wannadon #SuperAssarit, aikaan ja paikkaan sitoutumattomat työelämän vapaustaistelijat ja ongelmien ratkaisijat sekä Wannadon perustajat Anna Degerholm ja Irina Viitala.

Uusimmat artikkelit

Seuraa meitä

Pysy ajan tasalla ja tilaa uutiskirjeemme!

Toimistot

Suomen pääkonttori

Wannado Oy
Taivaskalliontie 4 B
00600 HELSINKI
yhteys@wannado.fi

Espanja

Wannado Superassistants S.L
CIF: B93649119
Avenida de los Boliches 15,
Local 4-8 (entresuelo),
29640 Fuengirola Spain
fuengirola@wannado.fi

Laskutus

Laskutus

WANNADO OY
PL 39594
00021
LASKUTUS
laskutus@wannado.fi

Verkkolaskutus

Operaattori: OP-Pohjola-ryhmä (OKOYFIHH)
Verkkolaskuosoite: FI3757904320007656

Y-tunnus: 2418955-7