Huolehdi sivustosi SSL-suojaus kuntoon viimeistään nyt

Nyt on viimeistään aika ottaa SSL-suojaus käyttöön ja hankkia SSL-sertifikaatti, joka vahvistaa tietoliikenteen salauksen ja tekee nettisivujesi selaamisesta käyttäjälle turvallisempaa. Google on muutoksen kärjessä ja käytännössä vaatii SSL-sertifikaattia heinäkuun lopusta lähtien. Mistä on kyse?

Mikä SSL-sertifikaatti ja miksi se on tärkeä?

Tietoturva on tänä päivänä yhä tärkeämmässä asemassa kaikessa yritystoiminnassa ja yritysten verkkosivuilla. SSL (Secure Sockets Layer) -salaus suojaa tietoliikennettä sivuston palvelimen ja kävijän selaimen välillä. HTTP:tä käytettäessä data on haavoittuvaista, sillä sitä ei ole salattu ja suojattu kolmansilta osapuolilta. HTTPS sen sijaan toimii SSL-protokollalla, joka varmistaa datan suojauksen ja salauksen. On selvää, kumpaa kannattaa käyttää.

SSL-sertifikaatti eli tutummin SSL-varmenne on kolmannen, auktoroidun, osapuolen myöntämä todistus salauksesta. SSL-sertifikaatti on tärkeä uskottavuuden ja luottamuksen kannalta – se viestii sivuston kävijälle, että kävijän sivustolle lähettämä data on turvassa ja salattu.

Google ja MailChimp vaativat jatkossa SSL-sertifikaattia

SSL-sertifikaatti tulee olemaan Googlen muutosten jälkeen todella kannattava jokaiselle sivustolle, toimi yritys sitten millä alalla vain. Jo heinäkuun aikana Google Chrome uudistuu niin, että sivustot ilman SSL-sertifikaattia näyttäytyvät ”not secure”-statuksella. Tämä vähentää varmasti klikkauksia, sillä harva kävijä uskaltautuu epäilyttäville sivuille. Googlen ”not secure”-liputus on jo itsessään pätevä syy hankkia sertifikaatti. Vastuuntuntoinen yritys haluaa toki tarjota nettisivukävijöilleen mahdollisimman turvallisen ja sujuvan istunnon sekä välttyä turhilta tietoturvauhilta.

MailChimp on myös ilmoittanut uudesta vaatimuksesta SSL-sertifikaattiin ja integraatioihin liittyen, joka astuu voimaan 30.7.2018. Tästä eteenpäin MailChimp vaatii, että sivuston integraatiot lähettävät kaiken kirjatun datan lomakkeista MailChimpiin HTTPS-protokollalla, jotta tiedot lähettyvät varmasti suojatusti. Mikäli integraation yhteys toimii suojattomasti, data ei siirry MailChimpiin eli lomakkeet lakkaavat toimimasta.

Vastaavia muutoksia voi odottaa muiltakin toimijoilta tietoturvavaatimusten lisääntyessä jatkuvasti.

Tarvitseko apua SSL-sertifikaatin asennukseen tai MailChimpin integraation asetusten tarkistamiseen?

Tarjoamme SSL-sertifikaatin asennusta sivustoille sekä apua varmennusta koskevissa kysymyksissä. Sivujen ylläpito ja muokkaustarpeiden hoitaminen on teknisten #SuperAssareiden osaamisaluetta. Tarkistamme myös MailChimpin asennukset kuntoon ja asennamme tarvittaessa lomakkeet sivuille.

Tietoturvan päivittämisen kanssa ei todellakaan kannata vitkastella – hoidamme SSL-sertin asennuksen puolestasi sukkelasti ja ammattitaidolla!

Kirjoittaja
Nina Toivonen
nina@wannado.fi
+358 40 767 2155
Tech Lead, Project Manager

SuperAssarit ovat Wannadon aikaan ja paikkaan sitoutumattomia työelämän vapaustaistelijoita ja ongelmien ratkaisijoita. Multityötä tekevä Wannado Oy on Irina Viitalan ja Anna Degerholmin yhdessä vuonna 2011 perustama SuperAssariyhteisö, johon kuuluu yli 40 markkinointiviestintään, tehtävien digitalisointiin, tapahtumatuotantoon ja sihteerityöhön erikoistunutta ketterää tekijää. #SuperAssarit 

Wannadon #SuperAssarit kertovat

Blogissamme käsittelemme ajankohtaisia aiheita työelämästä, työilmapiiristä, tiimityöstä, digitalisaatiosta ja markkinoinnista kansainvälisen etätyöyhteisömme näkökulmasta. Blogia raapustavat Wannadon #SuperAssarit, aikaan ja paikkaan sitoutumattomat työelämän vapaustaistelijat ja ongelmien ratkaisijat sekä Wannadon perustajat Anna Degerholm ja Irina Viitala.

Uusimmat artikkelit

Seuraa meitä

Pysy ajan tasalla ja tilaa uutiskirjeemme!

Toimistot

Suomen pääkonttori

Wannado Oy
Taivaskalliontie 4 B
00600 HELSINKI
yhteys@wannado.fi

Espanja

Wannado Superassistants S.L
CIF: B93649119
Avenida de los Boliches 15,
Local 4-8 (entresuelo),
29640 Fuengirola Spain
fuengirola@wannado.fi

Laskutus

Laskutus

WANNADO OY
PL 39594
00021
LASKUTUS
laskutus@wannado.fi

Verkkolaskutus

Operaattori: OP-Pohjola-ryhmä (OKOYFIHH)
Verkkolaskuosoite: FI3757904320007656

Y-tunnus: 2418955-7