Savosta Aurinkorannikolle työharjoitteluun

Wannado Fuengirolaan työharjoitteluun

Koronan jälkeen maailma on avautunut myös opiskelijoille. Kuopiolainen Savonia-ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Maritta Savolainen suoritti työharjoittelunsa Wannadolla. Wannado mahdollisti Marittalle helpon ja turvallisen tavan kokeilla siipiään kansainvälisesti.

Maritta Savolainen istahtaa aurinkoiselle terassille Fuengirolan keskustassa ja tilaa kahvin.  24-vuotias kansainvälisen liiketalouden tradenomiopiskelija Kuopiosta lähti helmikuussa Espanjaan työharjoitteluun Wannadolle. Savonia-ammattikorkeakoulussa opiskeleva Maritta kaipasi mahdollisuutta asua opintojensa aikana ulkomailla. Savonia-ammattikorkeakoulu luo mahdollisuuksia ja kannustaa opiskelijoitaan ulkomaille vaihtoon, mutta korona pilasi viime vuosina Marittan ja monien muiden opiskelijoiden suunnitelmat lähteä ulkomaanvaihtoon. Pandemian aikana hän kuitenkin alkoi haaveleimaan mahdollisuudesta tehdä työharjoittelu ulkomaille. Samoihin aikoihin viime vuoden lopulla Wannadon Fuengirolan toimipiste etsi tietojärjestelmäharjoittelijaa. Työharjoittelu kuulosti niin mielenkiintoiselta, että Maritta laittoi hakemuksen heti ja jäi odottamaan toiveikkain mielin. Haastavin osuus monille opiskelijoille on ollut päästä kehittämään kansainvälistä osaamista käytännössä, sillä korona on valitettavasti vaikuttanut näihin mahdollisuuksiin. “Olisi ollut outoa opiskella kansainvälisen liiketalouden tutkinto ilman oikeaa kansainvälistä kokemusta”, Maritta miettii.

Onnellisesti ulkomaille

Wannado Fuengirolaan Espanjaan Wannadolle työharjoitteluunMaritta on ollut nyt neljä kuukautta Espanjan Fuengirolassa ja harjoittelu Wannadolla loppuu kesäkuun viimeinen päivä. Hän tekee samalla opinnäytetyötään aiheena etätyön vaikutus motivaatioon. Aihe liittyy vahvasti myös harjoitteluun, sillä Wannadohan tarjoaa pääsääntöisesti työntekijöilleen mahdollisuuden työskennellä etätyönä. “Olen päässyt kehittämään ammatillista osaamista Wannadon tiimin avustuksella monipuolisesti. Työnkuvani on pääasiassa uuden HR-järjestelmän käyttöönottoa ja kehittämistä. Laadimme suunnitelman järjestelmän sisäänajosta ja viemme sitä eteenpäin. Sen lisäksi kuitenkin olen päässyt myös työskentelemään muiden tietojärjestelmien parissa ja tekemään kaikennäköisiä assarihommia; TikTok-videoiden luomisesta kauppakirjojen tekemiseen. Parasta Wannadossa on se, että pääsee tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä,” Maritta summaa.

Maritta kannustaa kaikkia opiskelijoita hakemaan rohkeasti työharjoitteluun ulkomaille: “Oma kokemukseni on ollut kyllä todella ihana ja mielenkiintoinen. Myös se, että on suomalainen yritys, on helpottanut todella paljon, sillä varsinaista kulttuurishokkia ei missään välissä ole tullut. Varsinkin Fuengirolassa on tosi suuri suomalaisyhteisö, minkä seurauksena olen saanut täältä todella paljon myös suomalaisia ystäviä. Fuengirolaan on helppo muuttaa, jos haluaa kokeilla elämää Espanjassa. Huomasin olevani todella väsyneempi suomessa, kuin olen täällä, jaksan myös tehdä paljon enemmän asioita työpäivän jälkeen. Myös ihmiset ovat lähtökohtaisesti iloisempia ja ystävällisempiä täällä. Aurinko tekee ihmeitä mielelle!”

Elämää ja töitä auringon alla

Wannadolle Fuengirolaan Espanjaan työharjoitteluunMaritta nauttii omien sanojensa mukaan elämästään aurinkorannoilla. Alkuun hän oli hieman hämmentynyt, koska työharjoittelupaikka tarjosi myös paljon vapaa aikaa ja rennon työilmapiirin. “Olen ollut kaupan alalla hyvin monta vuotta missä esimerkiksi tauot ovat minuutilleen määrättyjä. Täällä saatamme käydä aamusta kahvilla rannan vieressä ja palata siitä töihin, mikä on ihanaa! Vaikka töitä tehdään, elämä tuntuu paljon rennommalta täällä. Sen lisäksi, kaikki työkaverit ovat ihania ja todella mukavia, minkä vuoksi töihin on aina kiva tulla”, Maritta kiteyttää.

Kuopiossa Maritta harrastaa aktiivisesti kuntosalilla käyntiä, mutta nyt se on ollut hetken tauolla. Vaihdon aikana Maritta päätti priorisoida aikansa uusille kokemuksille ja auringosta nauttimisesta. Nuori nainen on myös päässyt osaksi mukavaa peliporukkaa, jossa kokoonnutaan kerran viikossa pelailemaan lautapelejä. Viikonloppuisin hän yrittää ehtiä käymään uusissa paikoissa, kuten lähialueiden kaupungeissa. Maritta nauttii siitä, että pääsee näkemään uusia paikkoja ja kiertelemään pienissä kivijalkakaupoissa. Monesti sitä eksyy jonnekin markkinoille, jopa ihan puolivahingossa.

Parempi yrittää ja tehdä virheitä

Maritta tunnustaa, että on ollut oman elämänsä pahin kriitikko. “Alussa loin itselleni ennakkoluuloja, miten tulisin pärjäämään opinnoissa. En ole koskaan ollut kova pänttäämään, minkä vuoksi ajattelin, että ammattikorkeakoulu tulee olemaan hyvin haastavaa aikaa. Kuitenkin voin näin kolmen vuoden jälkeen sanoa, että motivaatiolla ja omalla mielenkiinnolla on suuri merkitys opintoihin”, hän vakuuttaa. Nyt Maritta on edellä opintojaan ja aikoo valmistua hyvin arvosanoin.

Maritta selittää, että on pyrkinyt muuttamaan ajattelutapaa enemmän siihen, että parempi on yrittää ja tehdä virheitä, kun jäädä miettimään ”mitä jos”. Monet kokemukset elämässä jäävät välistä, jos jää liikaa ajattelemaan. Parempi yrittää ja tehdä virheitä, kun jättää tekemättä ollenkaan!

Kesä tuo takaisin Kuopioon

Maritta on alun perin kotoisin Vehmersalmelta, jonka jälkeen hän muutti kaupunkiin. Lapsuudessa tuli vietettyä paljon aikaa luonnon äärellä ja kalastusretkillä siskon kanssa. Yleensä kalastettiin perinteisesti mato-ongella. Marittan isä asuu vielä Vehmersalmella, minkä vuoksi hän usein palaa luonnon rauhaan aina kun elämä alkaa käymään hektiseksi. Vanhempana on ollut mukavaa päästä osallistumaan maatilan hoitoon. Maritta on oppinut puutöitä, taimien istutusta, sekä uusimpana tuttavuutena metsänraivausta.

Marittan mielestä Kuopio on hieno opiskelijakaupunki: “Kuopion kaupungissa rakastan satama-aluetta, Puijon tornin läheisiä lenkkeily alueita, sekä keskustan toria. Kuopio on lähellä sydäntä, sillä olen kasvanut ja nyt opiskellut siellä. Kaikki läheiset asuvat myös siellä, minkä vuoksi viihdyn Kuopiossa.”

Lähitulevaisuudessa Maritta odottaa Kuopioon paluuta, opinnoista valmistumista ja uran starttaamista. Matkustelusta hän ei kuitenkaan aio luopua. Uusia kokemuksia ja seikkailuja ei koskaan ole liikaa.

Wannadon #SuperAssarit kertovat

Blogissamme käsittelemme ajankohtaisia aiheita työelämästä, työilmapiiristä, tiimityöstä, digitalisaatiosta ja markkinoinnista kansainvälisen etätyöyhteisömme näkökulmasta. Blogia raapustavat Wannadon #SuperAssarit, aikaan ja paikkaan sitoutumattomat työelämän vapaustaistelijat ja ongelmien ratkaisijat sekä Wannadon perustajat Anna Degerholm ja Irina Viitala.

Uusimmat artikkelit

Seuraa meitä

Pysy ajan tasalla ja tilaa uutiskirjeemme!

Toimistot

Suomen pääkonttori

Wannado Oy
Taivaskalliontie 4 B
00600 HELSINKI
yhteys@wannado.fi

Espanja

Wannado Superassistants S.L
CIF: B93649119
Avenida de los Boliches 15,
Local 4-8 (entresuelo),
29640 Fuengirola Spain
fuengirola@wannado.fi

Laskutus

Laskutus

WANNADO OY
PL 39594
00021
LASKUTUS
laskutus@wannado.fi

Verkkolaskutus

Operaattori: OP-Pohjola-ryhmä (OKOYFIHH)
Verkkolaskuosoite: FI3757904320007656

Y-tunnus: 2418955-7