Mia Lahti

Asiakaspalvelun #SuperAssari

Olen asiakaspalvelun ammattilainen, joka on viettänyt suurimman osan työhistoriastaan optisella alalla valkkaamassa asiakkaille sopivia rillejä. Pidin paljon asiakkaiden kanssa kasvotusten työskentelemisestä ja heille oikeiden ratkaisujen löytämisestä. Viimeisin työni ennen Wannadota oli Fuengirolassa henkilöstörekrytointifirman palvelukoordinaattorin roolissa asiakkaiden (ravintolat, kaupat, toimialat) ja työntekijöiden kanssa. Koulutukseltani olen mediatekniikan insinööri ja olen ollut mukana verkostomarkkinoinnissa muutaman vuoden.

Pidän monipuolisesta ja vuorovaikutteisesta työstä. Minulle on erittäin tärkeää olla superosaaja omassa työssäni. Uppoudun tehtäviini usein niin syvästi, etten malttaisi lopettaa! Viihdyn sekä ihmisten seurassa että yksin.

Työn vastapainoksi työskentelen Espanjan Rescuekoirien parissa, treenaan sekä nautin auringosta ja merestä. Opettelen lisäksi espanjaa.

#Supervoimat

12 vuoden työkokemus asiakaspalvelusta ja päättäväinen asenne takaa pääsyn tavoitteisiin

Tiimityöskentelijä, joka kykenee itsenäiseen työhön

Järjestelmällinen aamuvirkku, joka ei koskaan myöhästy

Kenet oikein valitsen?

Ei hätää – ei tarvitse tietää! Ota meihin yhteyttä ja me valitsemme juuri sinun tarpeisiisi sopivan superassarin tai asiantuntijan! 

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!