#Yritystarina

Mistä kaikki alkoi ja kuka on vastuussa

Pari sarjayrittäjää huomasivat, että yrityksen pyörittämiseen liittyy hirveästi kaikkea mihin ei oikeastaan itse haluaisi käyttää aikaa. Tarvittiin pk-yrittäjän todellisuutta ymmärtävä joustava palvelu. Siitä se ajatus sitten lähti!

1999

Sattuman kauppaa

Markkinoinnin ja myynnin moniosaaja Irina Viitala tutustui vuosituhannen vaihteessa hallintoa harrastavaan Anna Degerholmiin. Sattumoisin he työskentelivät tuolloin samassa yrityksessä. Tiet erkanivat hetkeksi, ja kumpikin perusti tahoillaan yrityksen. Annan yritys myi talouden ja hallinnon palveluita, ja Irinan firma puolestaan päälliköi asiakkaidensa markkinoinnin ja myynnin toimintoja. 

Kuvassa Wannadon perustaja Irina Viitala v. 1999.

2011

Markkinarako ja liikeidea

Bisnesosaajamme kohtasivat jälleen, ja löivät päänsä yhteen Facebookin Messengerissä. Molemmat pohtivat tuossa vaiheessa omien yritystensä skaalautumisen kipuja.

Kummallakin oli sama ongelma: mistä löytää osaavaa apua kasvavan yrityksen tarpeisiin? Tekijöiden pitäisi osata ottaa haltuun muuttuvia ja monimuotoisia tehtäviä luotettavasti, laadulla ja selkeällä hinnoittelulla.

Kuvassa Wannadon perustaja Anna Degerholm v. 1999.​

Messengerin pohdinnoissa ei jääty valittelun tasolle, vaan valopäämme tunnistivat nopeasti markkinaraon. Pk-firmojen joustaviin tarpeisiin vastaavaa palvelua ei vielä ollut olemassakaan! 

2011

Wannado syntyy ja kasvaa

Siinä sitten suuren valaistuksen ja aivan äärimmäisen innostuksen luotsaamana syntyi Wannado: läpinäkyvä, ronski ja asiantunteva assistenttipalvelu. Wannado antoi alusta asti kädet tekemättömälle työlle.

Pitkään ei tarvinnut hieroa työpaikan kulttuuristrategiaa. Samoilla silmillä ja itsestään selvästi Anna ja Irina halusivat tarjota tekijöille saman yrittäjän vapauden, mistä itse nauttivat. Wannadon tiimin ei tarvitsisi kuitenkaan murehtia yrittämisen riskeistä, vaan he voisivat keskittyä omaan osaamiseensa ja innostaviin projekteihin. Silloin tehtävässä onnistuminenkin on todennäköisintä.

Kuvissa Wannadon perustajat Anna Degerholm ja Irina Viitala v. 2011.

2022

Matka jatkuu

Vuosien varrella osakkaat Viitala ja Degerholm ovat nivoutuneet erottamattomaksi yrittäjävaljakoksi, jotka tukevat toinen toisensa heikkouksia ja vahvuuksia. He painelevat saumattomalla yhteistyöllä ennakkoluulottomasti kohti uusia ongelmia ja kansainvälistä kasvua. Polku ei ehkä aina ole se suorin, kuten jokainen yrittäjä tietää, mutta onneksi meillä on nykyään tällainen monikielinen ongelmanratkaisupalvelu. 

Ja se on ihanaa. Kokeile vaikka.

Irina Viitala & Anna Degerholm allekirjoitukset

Kuvissa Wannadon perustajat Anna Degerholm ja Irina Viitala vuosina 2014 - 2022.

Digi digi mutta myös läsnä

Wannado on aina ollut täysin digitaalinen palvelu niin asiakkaille kuin tekijöilleen. Firma oli paikkariippumaton jo kauan ennen pandemiaa! Meillä työtä on aina tehty siellä missä se parhaiten onnistuu ja sillä tavalla kuin se itselle sopii. Asiakkaiden toiveiden mukaan toimitaan läsnä tai virtuaalisesti. Ratkaisukeskeisyys on toimintamme ytimessä, samoin kuin tehokkuus. Aika moni asia kun hoituu helposti ja nopeasti läppärillä ja wifillä.   

Tyhjästä syntynyt liikeidea on kantanut vuosien varrella hyvin ja Wannado on ollut mukana satojen yritysten kasvussa. Kulttuuri on pysynyt avoimena ja joustavana, mutta palveluvalikoima ja osaaminen talossa kasvaa kasvamistaan. Kansainvälisyys on aina ollut enemmänkin lähtökohta kuin tavoite, mikä näkyy siinä miten Wannado operoi ja työllistää useissa maissa – siitä on monesti hyötyä myös asiakkaille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa ulkomaille. Helsingin ja Tampereen lisäksi vuonna 2018 perustettiin toimipiste Fuengirolaan. Sekin operaatio pyörii oikein mukavasti. Coworkingit palvelevat tekijöitämme mm. Milanossa ja Oulussa. 

Kuulostaako siltä, että tultaisiin hyvin juttuun?

PSST!

Haluatko töihin?

Meillä on jatkuvasti haku päällä, sillä asiakkaiden tilanteet muuttuvat nopeasti. Katso avoimet paikat tai jätä tietosi Wannadon tekijäpooliin!

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!