10 vuotta #SuperAssareita – missä mennään Wannadon juhlavuonna?

Wannadon omistajat Irina Viitala ja Anna Dagerholm
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wannadon tarina alkaa vuodesta 2011, jolloin pari sarjayrittäjää päättivät tarttua jokaisen yrittäjän ongelmaan. Monessa yrityksessä kun oli selvästi tekemätöntä työtä, johon ei kuitenkaan syystä tai toisesta haluttu palkata omaa henkilöä. Siihen tarpeeseen perustettiin Wannado, joka aloitti muutaman tekijän promo- ja assistenttipalveluna. Periaatteena oli alusta asti toimia joustavana ja nykyaikaisena apuna yrittäjille. Tilausta löytyi, ja vuosien mittaan palvelutarjooma laajeni kasvavan työntekijäjoukon mukana. Nyt mukana on yli 60 osaajaa, joiden avulla pystytään hoitamaan kaikki liiketoiminnan tukitoimet. Perinteisen assistenttipalvelun lisäksi joukossa on hurjasti asiantuntemusta ja syväosaamista mm. kansainvälisen markkinoinnin, myynnin ja liiketoimintakehityksen saralta.

Mutta missä nyt oikeastaan mennään? Saimme langan päähän kasvujohtaja Irina Viitalan ja tiedustelimme kuulumiset.

Miten meillä menee?

Irina: Hyvin pyyhkii. Korona-aika on ollut Wannadolle hyvällä tavalla kiireistä, kun yhä useampi firma haluaa viedä liiketoimintansa verkkoon. Tänä vuonna ollaan myös mukana Growth Loopin kasvukiertueella, se on erinomainen virtuaalitapahtuma kaikille yrittäjille ja muille kasvuhenkisille!

Wannadolle perustettiin sisaryhtiö Espanjaan vuonna 2018. Miten se on lähtenyt käyntiin? 

Irina: Alunperin koko juttu lähti siitä, että olemme aina uskoneet kansainvälistymisen voimaan ja se on ollut aina tavoitteena niin liiketoiminnassa kuin henkilökohtaisessakin elämässä. Suomen ikuinen marraskuu ei palvellut omaa hyvinvointia, ja meidän palvelut voidaan helposti tuottaa muuallakin kuin Suomessa. Espanjan Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön kuuluu yli 35 000 ulkosuomalaista, joihin lukeutuu paljon yrittäjiä, perheitä ja nuoriakin. Täällä on valmiina hyvä yhteisö, joka pystyy auttamaan muuton ja yritystoiminnan käytännön asioissa uudessa maassa. Meillä on täällä nyt työllistettynä parikymmentä suomalaista, norjalaista ja ruotsalaista eli operaatio pyörii hyvin. Wannadon asiakkaiden myynnin tukitoimet ja asiakaspalvelu tuotetaan Fuengirolasta käsin. 

Missä ne loput työt, niin kuin taloushallinto tai markkinointi sitten tehdään? 

Irina: Osa tekijöistä on Suomessa, Italiassa, Ranskassa, Englannissa, Brasiliassa, Oulussa… Tämä on ehdottomasti rikkaus, että meidän työt eivät ole paikkasidonnaisia. Toki järjestämme edelleen myös läsnäassarin, jos sellaista kaivataan. Pystymme kuitenkin tarjoamaan monenlaista näkemystä ja kielitaitoa eri maihin hamuaville yrityksille. Ollaan myös eksperttejä etätyöyhteisön johtamisessa – ollaan totuttu hoitamaan kaikki rekrytoinnista kehityskeskusteluihin ja pikkujouluihin etänä. 

Timanttisen tiimin johtaminen on helppoa, I get it. Mutta entäs kulttuurierot? Eikös siellä etelässä esimerkiksi ole vähän erilainen työmoodi? 

Irina: On tietysti. Sehän se onkin parasta, ja meidän tiimissä kansainvälisyys on arvo. Se vaatii avoimuutta, huumoria ja aitoa uteliaisuutta. Ihmisiähän me kaikki ollaan ja kyllä bisnestä tehdään kaikkialla maailmassa, pitää vaan opiskella ja kunnioittaa toisten tapoja. Me tehdään myös muille kansainvälisiä markkinatutkimuksia: selvitetään esimerkiksi missä maissa olisi hyvä pitää erilaisia liiketoimintoja, minne voidaan markkinoida meidän asiakkaiden tuotetta tai palvelua ja mitä se kansainvälistymisoperaatio käytännössä vaatisi. Yks tärkeä mihin kiinnitetään huomiota on tietysti digitaalisuus. Toiset maat on jo valmiimpia ottamaan vastaan digitaalisia palveluita kuin toiset. 

Mikä on nyt sitten paras markkina-alue? 

Irina: Olemme viime aikoina panostaneet Pohjoismaihin, kun meillä on hyvä skanditiimi ja on muutenkin nähty että siellä on hedelmällinen maaperä #SuperAssareille. Ehkä jopa kotikenttäetua. Meiltä saa muun muassa ruotsinkielisen assarin hoitamaan aspaa, buukkausta, markkinatutkimuksia tai vaikka somea. Tämä on meidän suomalaisillekin asiakkaille parempaa palvelua, jota on kysytty kauan. Mutta koko ajan tulee kutsuja muualtakin, eikä me missään nimessä rajoiteta toimintaa pelkästään Pohjoismaihin vaan edelleen visioidaan myös suurempia kuvioita tulevaisuutta ajatellen. Tavoitteita ja painopisteitä on, mutta aina tartutaan hyviin mahdollisuuksiin kun sellaisia vastaan tulee. 

Ja niitähän tulee. Kerro vähän millaisia kumppanuuksia on löytynyt? 

Irina: Kumppanuuksissa meille ensisijainen kriteeri on se, että molemmat osapuolet ja molempien asiakkaat hyötyy. Viimeisimpänä saatiin kaveriksi Leadoo ja Bussimainos.com. Leadoon botit tekee verkkosivuista myyvempiä ja tuottavampia, samalla kun ne keventävät asiakaspalvelun työtä. Bussimainokset, ja ulkomainonta ylipäätään sopii todella hyvin yhteen digimarkkinoinnin kanssa. Meillä on paljon tarjottavaa hyville kumppaneille, mutta tässä me katsotaan jo aika tarkasti laatua eikä määrää. Oikeat kumppanuudet on erittäin tärkeitä kasvun kannalta. 

Hengästyttävää tuollainen kansainvälinen kasvuyrittäjyys. Miten huolehditte omasta tuloskunnosta? 

Irina: Annan ja mun vahvuudet täydentää toisiaan, minkä vuoksi homma toimii. Ja tiimihän sen tuloksen tekee! Wannadon valtti on nimenomaan parviäly ja toimiva tiimi, josta löytyy ratkaisut tilanteeseen kuin tilanteeseen. Annan ja mun tehtävä on varmistaa, että meidän assareilla ja asiantuntijoilla on tarvittavat työkalut joilla onnistumisiin päästään. Tiimin lisäksi kaikki toimialat kattavasta asiakaskunnasta versoo jatkuvasti uusia ideoita. Tulevaisuuteen katsovien asiakkaiden kanssa työskentely antaa paljon, ja on hienoa olla tekemässä kasvua muillekin. Välillä mennään toki offline ja käydään vaikka vuorilla tuulettamassa aivoja

Moni edistää hyvinvointiaan pian myös juhannuksen merkeissä. Mutta vietetäänkö Espanjassa juhannusta? 

Irina: Kyllä ainakin pohjoismaalaiset viettävät. Paikalliset lähinnä pukeutuu valkoiseen ja kävelee mereen, mutta se liittyy tähän samaan juhlaan. ¡Feliz pleno verano! 

Tuntuuko, että joku muu voisi tehdä esimerkiksi kirjanpitoa, somea tai buukkausta? Wannadon #SuperAssarit hoitavat kaikkia liiketoiminnan tukitoimia silloin, kun yrittäjä haluaa keskittyä ydintoimintaansa ja omiin asiakkaisiinsa. Toteutamme nopeasti ja ihanasti markkinoinnin, taloushallinnon, myynnin, asiakaspalvelun ja kansainvälistymisen palveluita.

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!