Generalistista HR:n ja rekrytoinnin asiantuntijaksi: Kaisa Moreaun tarina

Uratarina Kaisa Moreau
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ranskalaisen arjen yhdistäminen suomalaiseen yritysmaailmaan? Ei ongelmaa! Kuten moni muukin wannadolainen, myös Kaisa Moreau työskentelee etänä muualta kuin Suomesta, tarkemmin sanottuna Ranskasta käsin. Miten hän päätyi tähän työhön, ja mitä kaikkea näihin vuosiin on mahtunut?

Kaisa Moreau on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri pääaineenaan sosiaalipsykologia ja sivuaineinaan psykologia, kasvatustieteet ja espanjan kieli. Taustallaan hänellä on pitkä asiakaspalvelukokemus sekä työharjoittelu rekrytointiassistenttina. Valmistumisen kynnyksellä Kaisalla oli etsinnässä ensimmäinen varsinainen oman alan työpaikka ensisijaisesti HR:n ja rekrytoinnin saralla. Kaisa kuitenkin törmäsi netissä Wannadon viestintäassistentin työpaikkailmoitukseen, jossa mainittiin, että työskentely onnistuisi mistä päin maailmaa tahansa. Tämähän sopisi juuri miehensä kanssa Ranskaan muuttaneelle ja myös viestinnästä kiinnostuneelle Kaisalle paremmin kuin hyvin!

Kaisa lähetti hakemuksen viestintäassistentin tehtävään ja sai pian kutsun haastatteluun, jossa selvisi, että molemmille osuvin match painottuisi HR:n ja rekrytoinnin maailmaan. Yhteistyö päätettiinkin aloittaa lähes saman tien joulukuussa 2018. Kaisa löysi itsensä toiveidensa mukaisesti mielenkiintoisten HR- ja rekrytointitehtävien parista – ja pääsi ilokseen tekemään myös markkinointiviestintää.

Monipuolisia tehtäviä ja uusia aluevaltauksia HR:n ja rekrytoinnin parissa

Wannadolla vierähtäneiden vuosien aikana Kaisa on päässyt työskentelemään todella monipuolisesti häntä kiinnostavissa HR-, rekrytointi- ja markkinointiviestinnän tehtävissä. 

Matkan varrelle on mahtunut laajasti erilaisia HR-tehtäviä työsopimusten ja työtodistusten laatimisesta ja perehdytyksestä HR-järjestelmän pääkäyttäjänä ja työsuojelutoimikunnan jäsenenä toimimiseen. Wannadon asiakkaat ovat eri kokoisia kasvuyrityksiä, ja toimialoja löytyy laidasta laitaan. Kaisa onkin päässyt toteuttamaan monipuolisesti erilaisia rekrytointiprosesseja sekä yhdistämään useita toisilleen sopivia tekijöitä ja tehtäviä niin itsenäisesti kuin osana tiimiä – myös kansainvälisesti. Itse hands on -tekemisen lisäksi Kaisa on saanut mahdollisuuden luoda ja kehittää Wannadon HR- ja rekrytointiprosesseja eteenpäin luovasti ja itsenäisesti. Erityisen lähellä Kaisan sydäntä ovat työhyvinvointi ja toisilleen sopivien matchien löytäminen – yksinkertaisuudessaan ihmisten auttaminen.

Markkinoinnin ja viestinnän puolella Kaisa on tehnyt erityisesti sisältömarkkinointia, kuten blogitekstejä, artikkeleita ja sosiaalisen median päivityksiä. Myös käännökset, projektikoordinointi ja muut monipuoliset toimistotehtävät ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Vaihtuvien tehtävien lisäksi työ on ollut mukavan vivahteikasta erilaisten ihmisten, kielten, toimialojen ja järjestelmien ansiosta.

Vaihtelua ja hyviä haasteita on siis riittänyt. Nyt Kaisa on vastikään aloittanut uudessa roolissa HR & Recruitment Specialistina.

“Olen enemmän kuin innoissani päästessäni keskittymään täysillä HR- ja rekrytointitehtäviin ja saadessani lisää vastuuta. Tulevaisuudelta toivon samaa ja aina vain lisää kokemusta ja osaamista HR:n ja rekrytoinnin mielenkiintoisista maailmoista. Tavoitteenani on löytää toisilleen aidosti sopivia tehtävien ja tekijöiden yhdistelmiä, vahvistaa osaltani työntekijöiden motivaatiota ja työhyvinvointia sekä kehittää prosesseja ja käytäntöjä aina vain toimivampaan ja tarkoituksenmukaisempaan suuntaan”, kuvailee Kaisa tulevaisuuden haaveitaan uudessa roolissaan.

Paikkariippumaton työ vaatii itsensä johtamisen taitoja

Wannadon joukko on kasvanut vuosien saatossa, ja työntekijät vaikuttavat ympäri Suomea ja Eurooppaa. Suurin osa tehtävistä hoituu näppärästi etänä, vaikka asiakkaiden toiveista riippuen järjestetäänkin tekijöitä myös paikan päälle. Kaisa kokee, että Wannadon arvot: vapaus, joustavuus, helppous ja laatu kuvaavat päivittäistä tekemistä osuvasti. Työt hoituvat yhtä tehokkaasti Ranskasta kuin mistä tahansa muualtakin. Kaiken lisäksi aamu-uninen Kaisa voi ilokseen aloittaa työt pääosin hieman myöhemmin aamupäivällä, vaikka tarvittaessa hän luonnollisesti joustaakin heräämällä aikaisiin aamupalavereihin.

Vapaus järjestää itse työnsä motivoi suuresti, mutta se tuo mukanaan myös vastuuta. Kaisa toteaakin, että Wannado sopii itsenäisille ja oma-aloitteisille sekä hyvillä vuorovaikutustaidoilla varustetuille tekijöille. Täytyy olla kiinnostunut kokeilemaan uusia juttuja ja hyppäämään tarvittaessa kansainvälisiinkin kuvioihin. Kaisa tiivistää vuotensa Wannadolla kolmeen sanaan: vapaus, monipuolisuus ja kehittyminen.

“Etänä itsenäisesti työskentely sopii itselleni loistavasti, ja etätiimin tuki on onneksi tarvittaessa taustalla. Vielä en kuitenkaan ole näiden reilun neljän vuoden aikana päässyt tapaamaan ketään Wannadolta livenä, joten sitä odotellessa!”, naurahtaa Kaisa.

Etätyötä Ranskasta käsin

Kaisa kertoo sopeutuneensa Ranskaan hyvin. Maa tuntuu aivan kodilta kulttuureineen, maisemineen, ilmastoineen, ruokineen, juustoineen ja viineineen. Toki kaipuu Suomeen on välillä kova, etenkin siellä asuvien läheisten ihmisten (ja ruisleivän ja salmiakin) osalta, mutta onneksi matkustaminen puolin ja toisin onnistuu nykyään helposti.

Tie Ranskaan on käynyt muutaman mutkan kautta. Kaisa tapasi ranskalaisen miehensä opiskelijavaihdossa Espanjassa vuonna 2017, minkä jälkeen he muuttivat vuodeksi Suomeen. Seuraavaksi elämä kuljetti Ranskaan, jossa Kaisa on ehtinyt asua miehensä kanssa jo kolmessa eri kaupungissa reilun neljän vuoden aikana. Paikkariippumaton työ on luonnollisesti kulkenut kätevästi mukana paikasta toiseen!

Kaisa tiivistää lopuksi parhaita asioita työssään: itsenäisyys, vapaus ja tiimin tuki. HR-tehtävissä motivoi eniten mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden motivaatioon ja työhyvinvointiin, ja rekrytoinnissa parasta on, kun löytyy juuri oikea henkilö oikeaan tehtävään – se kuuluisa perfect match. Kaiken keskiössä ovat aina ihmiset.

“Kiitos Wannado kaikesta tähänastisesta – odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan!”

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!