Grafiikkaa ja aurinkoa Fuengirolassa – Senja ja Merja harkkaroivat yhteistuumin

Miltä näytti graafikkoharkkareiden aika aurinkoisessa Fuengirolassa? Senja ja Merja vastaavat!
Facebook
Twitter
LinkedIn

Graafista muotoilua XAMKissa opiskeleva Senja Pöyhönen sekä peligrafiikkaa Taitotalossa opiskeleva Merja Kuurto pakkasivat syksyllä 2023 laukkunsa ja suuntasivat Aurinkorannikolle työharjoitteluun Wannadolle!

Mikä oli mieleenpainuvin projekti, johon osallistuitte?

Senja

Itselleni jäi erityisesti mieleen asiakasprojekti johon kokosimme rekrymateriaalia someen. Päästiin kuvailemaan yrityksen työntekijöitä Aurinkorannikolla ja lopuksi editoimaan videomateriaalia sopivaksi. Oli hauskaa myös kasata muuta somekontenttia, esimerkkinä videota meidän Lissabonin reissusta.

Merja

Minulle jäi mieleen ehdottomasti tekoälyavusteisesti tehty tonttuhahmo ja sen animointi. Adobe Illustratoriin saapui juuri syksyllä uusi tekoälyominaisuus, jonka avulla voit käskyttää Illustratoria tekemään sinulle toivottuja muotoja tai hahmoja. Kun löysin tekoälyn avulla sopivat osat hahmooni, jatkoin hahmon rakentamista lisäksi Photoshopissa ja lopuksi animoin hahmon Animatessa ja tallensin tuotoksen GIF-tiedostona. Tonttu päätyi lopulta seikkailemaan RadioFinlandian joulukalenteriin!

Miten Espanjan kulttuuri ja ympäristö vaikuttivat luovuuteenne työssä?

Senja

Huomasin olevani paljon energisempi ja hyväntuulisempi saavuttuani lokakuisesta Suomesta aurinkoon. Toimistossa työpisteeltäni oli suora näkymä merelle ja lounaan pystyi mennä syömään auringonpaisteeseen, joka antoi myös lisämotivaatiota. Kävelin joka aamu parin kilometrin lenkin asunnoltani toimistolle, mutta matka taittui yleensä nopeasti upeiden maisemien ansiosta ja antoi lisää energiaa päivään.

Merja

Aurinkorannikkoa ei turhaan kutsuta aurinkoiseksi. Täällä on valoa paljon enemmän kuin Suomessa tähän aikaan. Minulla on ainakin ollut ihan eri tavalla energiaa tehdä asioita täällä. Ja on tietysti ollut mukavaa, kun voi aamulla kävellä auringonnousun aikaan rannalla ja ehtii töiden jälkeenkin nauttia vielä valosta. Espanjassa on myös tietynlainen rento meininki, vaikka on kiirettä niin silti naureskellaan yhdessä menemään ja otetaan aikaa kahvittelulle tai muulle rauhoittumiselle.

Luovuus syntyy parhaiten yllättäen ja erikoisina ajankohtina, sitä ei varsinaisesti voi käskeä vaan siihen vaaditaan tietynlainen mielentila. Valo vaikuttaa itsellä paljon siihen, että siihen oikeaan tilaan pääsee ainakin vähän nopeammin!

Oliko jotain erityistä paikallista taidetta tai muotoilua, joka teki vaikutuksen?

Senja

Lähes minne vain menee Espanjassa, saa myös ihastella upeaa arkkitehtuuria ja luontoa ympärillä. Itse tykkään piirtää, joten aikaa kului jonkin verran myös maisemien ja rakennuksien luonnosteluun kuten myös kuvien räpsimiseen. Erityisesti rakennuksissa käytetyt kuviolliset laatat viehättävät omaa silmää katuja vaeltaessa.

Merja

Olen jo pitkään kuvaillut omaksi iloksi rakennuksia kotosuomessa. Täällä Espanjassa onkin sitten ollut pää pyörällä, kun joka nurkalla olisi saanut olla kuvailemassa. Rakastan kaikkea värikästä ja erikoisia yksityiskohtia. Niitähän täältä löytyy paljonkin! Vierailin myös Lissabonissa ja Sevillassa, erityisesti näissä kaupungeissa se yksityiskohtien määrä on päätä huimaavaa. Siitä sain paljon inspiraatiota omaan tekemiseen.

Olitte Lissabonissa Portugalissa tekemässä viikon etätöitä yhdessä – miten se meni?

Senja

Reissu sujui todella hyvin ja tarjosi upean mahdollisuuden matkustaa töiden ohessa. Työskentely sujui hyvin, sillä olimme tottuneet muulloinkin harjoittelun aikana olemaan yhteydessä muihin etätyöntekijöihin. Viikon aikana ehdittiin tutustua kaupunkiin ja matkustettiin myös Sintraan ihailemaan kuuluisia linnoituksia. Ihastuin Lissaboniin ja olisin voinut jäädä pidemmäksikin aikaa, vaikka oli myös mukava palata Fuengirolan lämpöön.

Merja

Meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Kämppä soveltui hyvin etätyöhön, ja se oli myös hyvällä alueella. Varhain aamulla lähdettiin yleensä nauttimaan aamupalasta yhdessä ja sen jälkeen keskityimme töihin. Olimme mukana joissain samoissa projekteissa, niin oli helppoa kysellä mielipiteitä ja pitää omia palavereita aiheista. Päivän päätteeksi tutustuimme Lissaboniin, esimerkiksi kävimme Fado-illallisella, elokuvafestareilla, LX Factoryllä ja kiertelimme pieniä putiikkeja. Meillä oli tavoitteena maistella joka päivä yksi Pastel de Nata -leivos.

Oli huippua, että meidän oli mahdollista tehdä tällainen retki!

Suosikkimuistonne Espanjan ajastanne?

Senja

Vaikea valita yhtä lempimuistoa ajalta, sillä tuntui että niitä on niin monta. Mieleen on jäänyt erityisesti reissaaminen ja kavereiden kanssa vietetty aika. Matkani alussa tuli myöskin vietettyä paljon aikaa rannalla rentoutuen ja auringonpaisteesta nauttien. Sanoisin, että matka kokonaisuudessaan säilyy varmasti ihanana muistona.

Merja

Helppous, lämpö ja valo! Helppous siis siinä mielessä, että Fuengirolassa oli helppo liikkua ilman autoa julkisilla kulkuvälineillä esimerkisi suoraan junalla Màlagaan tai bussilla Mijas Puebloon. Màlagan lentokentällekin pääsee nopeasti ja junalla muihin Espanjan kaupunkeihin, kuten Sevillaan.

Yksi mieleenpainuva reissu oli Alhama de Granadan kanjonin vaellus sekä kuumat lähteet. Syksyn värit loistivat kauniisti kanjonia tutkiessa ja vaelluksen päätteeksi pääsi rentoutumaan ikivanhaan kuumaan lähteeseen. Aurinko tietysti paistoi koko reissun ja tutustuin uusiin ihmisiin samalla!

Oletko kiinnostunut harjoittelusta Espanjassa? Ilmoitamme paikoista Aarresaaren portaalissa, Tiituksessa ja rekrysivuillamme täällä. Laita rohkeasti viestiä ja kerro millaista harjoittelua toivot. Otamme niin korkeakouluopiskelijoita kuin muitakin harjoittelijoita tilanteen ja tarpeen mukaan.

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!