Kannattaako muutto Espanjan Aurinkorannikolle?

Espanjan Aurinkorannikko tarjoaa tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Wanndolla on toimisto Aurinkorannikolla.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Olet varmasti miettinyt ulkomaille muuttoa ja kadehtinut heitä, jotka ovat lähteneet. Espanjan Aurinkorannikko tuo mielikuvia eläkepäivistä, mutta paikalliseen suomalaisyhteisöön kuuluu tänä päivänä paljon muutakin. Elämänmuutoksen tehneitä on kaikenikäisiä ja Espanjaan tullaan monenlaisilla taustoilla, haaveilla ja tavoitteilla. Lapset käyvät suomalaista koulua ja suomalaiset yritykset työllistävät monipuolisesti. Tämä on tietopaketti sinulle, joka haluat liittyä espanjansuomalaisten iloiseen joukkoon!

Kasvava 35 000 hengen suomalaisyhteisö

Aurinkorannikko on Euroopan lämpimin alue. Helsingistä on Malagan lentokentälle joka päivä useita suoria edullisia lentoja, ja kesäaikaan lentoja on vaihtelevasti myös muualta Suomesta. Malagaan laskeutuu parhaimmillaan viikoittain noin 7500 suomalaista. Alue on ylivoimaisesti suosituin suomalainen kohde ja kansainvälisestikin kasvua on 15%.

Aurinkorannikolla asuu enemmän tai vähemmän kokoaikaisesti arviolta n. 35 000 suomalaista. Noin puolet heistä ovat asettuneet Fuengirolaan, jossa lähes kaikki palvelut ovat saatavilla suomeksi. Lähistöllä ovat myös suomalaisille tutut kaupungit Torremolinos, Benalmadena, Calahonda, Marbella ja Puerto Banus.

Aktiivinen elämäntapa houkuttelee nuoria ja perheellisiä

Espanja on ollut aina suomalaisten lomailijoiden suosiossa. Hinnat ovat indeksien mukaan noin 30-40 % edullisempia kuin Suomessa ja peruselintarvikkeet jopa 50 % halvempia. Elämä on rennompaa ja monella tapaa erilaista, eikä vähiten sään vuoksi. Aurinkoisia päiviä on vuosittain 300 ja talvella lunta näkee yleensä yhtenä päivänä, ja silloinkin vain hetken. Ulko- ja iltaelämä on täysin eri mittakaavassa kuin Suomessa.

Eläkeläiset ovat olleet aiemmin suuri ryhmä espanjansuomalaisissa, mutta nykyään nuorille on tuhansia uusia työpaikkoja ja perheellisiäkin on valtavasti. Alueen suomalaisten keski-ikä on viime vuosina laskenut yli 10 vuodella. Suomalaisyhdyskunta on vakiinnuttanut asemansa ja se edesauttaa muuttoliikkeen voimakasta kasvua entisestään, mikä puolestaan synnyttää yritystoimintaa ja työpaikkoja.

Suomalainen yhteisö palveluineen tukee uuteen maahan asettumista

On täysin eri asia käydä turistina ulkomailla kuin asua siellä. Silloin suomalaiset sosiaaliset suhteet ja lukemattomat palvelut nousevat uuteen arvoonsa.

Suomalaisia yrittäjiä Aurinkorannikolla on noin 300. Kaduilla, ravintoloissa ja tapahtumissa puhutaan siis paljon suomea. Suomalaisten suosimilla Los Pacosin ja Los Bolichesin alueilla on Aurinkorannikon suomalainen koulu, jota käy vuosittain reilusti yli 300 oppilasta. Lukemattomat erilaiset suomalaisvetoiset yhdistykset ja järjestöt tuottavat omia tapahtumiaan. Suuria työnantajia suomalaisille ovat esimerkiksi Barona (250 työntekijää), Norwegian (50 työntekijää) ja StaffPoint (100 työntekijää). Suomalaisia palveluita on paljon ja ravintoloita sekä baareja noin 30.

Yrittäjäksi Espanjaan – valinta on sinun

Mitä olen saavuttanut – missä haluaisin vielä onnistua – mihin keskittyä – mitä oppia?
Missä ympäristössä ja kenen kanssa vaikuttaa? Melko harva tekee kunnon urasuunnittelua, elämänkaarisuunnittelusta puhumattakaan. Missä ja minkälaisten asioiden ympärillä tahdon elämäni pyörivän 5-15 vuoden kuluttua? Tätä on hyvä miettiä ennen eläkeikää.

Yhä useampi suomalainen siirtyy työuransa loppupuolella yrittäjäksi. Monelle yrittäjyys tarjoaa tulonlähteen lisäksi myös mielekästä tekemistä ja keinon toteuttaa itseään. Aalto-yliopiston professori Teemu Kautonen on tutkinut tätä julkaisussaan ja todennut, että elämänlaatu keskimäärin nousee eläkeiässä yrittäjäksi lähteneillä. Yrittäjäksi ryhtyneet kokivat itsensä onnellisemmiksi niissäkin tapauksissa, joissa heidän tulotasonsa laski ja työtunnit lisääntyivät. Suomen Yrittäjien yksinyrittäjäkyselyyn (2016) vastanneista 81 % sanoi, että yrittäjyydessä tärkeintä on mahdollisuus toteuttaa itseään. Noin kolmannes vastaajista toimi yrittäjänä eläkkeellä.

Espanjan Suomalaiset Yrittäjät ry:n tutkimuksen mukaan (10/2018) 80% kokee auringon ja valoisuuden suurimmaksi syyksi muuttaa Aurinkorannikolle. Tulotaso laskee samassa suhteessa paikallisen hintatason kanssa, mutta elämänlaatu kasvaa merkittävästi. Monet ovat kansainvälistymisen kautta samalla saaneet itselleen uuden paremman elämän.

Wannado on yksi Aurinkorannikon suomalaisten työllistäjistä. Tarjoamme myös suomalaisyrityksille täyden palvelun avaimet käteen -paketin, jolla viedään yritystoiminta Espanjaan tai muualle maailmaan.

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!