Saisiko olla ilmainen markkinatutkimus?

Business Finlandin tuella ilmainen markkinatutkimus. Wannado auttaa kansainvälistymisessä.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Suomalaiset yritykset voivat teettää kansainvälisen markkinatutkimuksen Business Finlandin Tempo-rahoituksella, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Tempo-rahoituksen avulla saat siis ilmaiseksi Wannadolta markkinatutkimuksen! Markkinatutkimuksen avulla selvitetään kohdemaan mahdollisuudet ja ennen kaikkea se, kannattaako sinun lähteä viemään liiketoimintaasi kyseiseen maahan. Yrityksellesi ei siis synny riskiä sen enempää resurssien kuin rahoituksenkaan puolesta. Wannado ottaa vastuun tekemisestä ja epäonnistumisesta. Näin yrityksen johdolta poistuu tulosvastuu ja jäljelle jää tutkimusten tulosten tulkitseminen.

Kansainvälistyminen on niin yrityksen kuin koko Suomen etu. Siksi sitä tuetaan ELY-keskusten, Business Finlandin ja muiden rahoitusmallien avulla.

Ulkoistuksella eroon resurssipulasta

Usein työntekijöitä pyydetään jakamaan aikansa päivittäisten operaatioiden ja uusien ideoiden luomistyön välillä. Niinpä parhaimpien tekijöiden ”päivätyöt” estävät tehokkaasti innovaatioiden synnyn ja eteenpäin viemisen. Markkinatutkimus jää usein muiden töiden jalkoihin. Ratkaisuna on ulkoistus.
Yrityksen työntekijä voi hyvin toimia kansainvälisen markkinatutkimuksen ohjaajana normaalin päivätyön rinnalla, kun Wannado tekee varsinaisen työn ja raportoi tuloksista. Niiden mukaan tutkimuksen suuntaa muovataan vaikka päivittäin. Wannado vapauttaa tekijät tekemään sitä, missä he tuottavat yritykselle eniten. Teemme varsinaisen työn esimerkiksi markkinatutkimuksella ja käynnistämällä markkinoinnin ja myyntiponnistelut.
Jos liiketoiminta on kannattavaa ja tuotteen tai palvelun innovaatio riittävän suuri, on apurahan saaminen erittäin helppoa. Ovi maailmalle on auki kunhan sitä tajutaan käyttää. Wannado mahdollistaa yritykselle ilmaisen resurssin Business Finlandin tai ELY-keskusten tuen kautta. Näin eniten työaikaa vievä ja innovaatioiden eteenpäin saamista jarruttava resurssipula poistuu.

Kansainvälistymisen kustannukset hallintaan

Kansainvälistymiseen vaadittavat kustannukset helposti aliarvioidaan. Itse tutkimus, matkakulut, työhön sitoutuneiden palkka, mainosmateriaalien tuottaminen ja käännättäminen ja niin edelleen. Tällöin prosessiin budjetoidaan liian vähän ja yllätytään, kun kulut kasvavatkin alkuperäisestä suunnitellusta tai tuloksia ei saada suunnitellulla rahalla. Tässä ulkopuolinen rahoitus ja/tai osaaminen ovat avainasemassa.

Wannadon toimintatapaan kuuluvat tarkat työmääräarviot ja tuntiveloitus. Projekti voidaan myös paketoida yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka seuranta on helppoa ja näin yrityksen henkilökunta voi keskittyä olennaiseen. Wannadon kanssa tiedät aina mistä maksat ja mihin aikaa on käytetty. Asiantuntijoillamme on myös kymmenien vuosien kokemus kansainvälistymisen, liiketoiminnan kehittämisen ja markkinoinnin aloilla, joten menemme suoraan asiaan emmekä harjoittele projektillasi. Kokemuksen kautta karttuneet laaja osaaminen ja verkostot mahdollistavat nopeammat tulokset edullisemmilla kustannuksilla.

Satsaa huolelliseen kansainvälistymistyöhön

Usein oletetaan kohdemarkkinan olevan samanlainen kuin kotimaassa. Tällöin markkinaa ei välttämättä tutkita, jolloin ei ymmärretä bisneskulttuurin käytänteitä, ei tiedetä kilpailijoita, ei tiedetä ostoprosessin toimintaa tai millaiset tuotteet potentiaalisia asiakkaita kiinnostaa.
Myös omat aikaresurssit kansainvälistymiseen aliarvioidaan herkästi, ja yritetään toteuttaa ulkomaan projekti hätäisesti. Kansainvälistymisprosessi vie aikaa ja yritysjohdon tulee sitoutua markkinatutkimuksen ohjaamiseen, kun hyödynnetään ulkopuolisen asiantuntijan apua. Yritykselle tämä on joka tapauksessa merkittävästi kevyempi vaihtoehto kuin oman väen käyttäminen.

Yrityksen on oltava valmis muuttamaan ja soveltamaan omaa liiketoimintamalliaan tarpeen mukaan ulkomailla, eikä uskoa toiminnan soveltuvan tutulla kotimaan mallilla. Uusi markkina ja kulttuuri vaativat toimintojen räätälöintiä ja joustavuutta esimerkiksi toimitusten ja jakelijakumppanuuksien parissa.

Onnistu ulkomailla Wannadon kanssa

Tuntuuko, että olisi hyvä olla joku kokeneempi mukana sparraamassa kansainvälistymisprojektissasi? Me Wannadolla haluamme auttaa sinua viemään yrityksesi maailmalle. Teemme markkinatutkimuksen kohdemaassa ja samalla tarjoamme erittäin laajan ja tukevan verkoston erilaisten satunnaisten tai jatkuvienkin haasteiden voittamiseksi. Kokeneet asiantuntijamme auttavat  kansainvälisen strategian ja rahoituksen suunnittelussa. Teemme monikielisesti natiivipuhujien kanssa suoraa myyntityötä ja markkinointia, joten voit olla varma, että emme kompastu kielimuureihin tai kulttuurieroihin. Tarjoamme myös henkilöstöpalveluita, tapahtumasuunnittelua ja kaikkea muuta mitä eteenpäin pääseminen vieraassa maassa voikaan vaatia.

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!