Startupin perustajan huoneentaulu

Uuden yrityksen perustajan muistilista.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Onnittelut oman yrityksen perustamisesta. Ihmiset voivat ajatella, että olet vähän hullu. Se on hyvä merkki; se kertoo siitä, että otat riskiä ja luot uutta.

Rakastu ongelmaasi ja käyttäjiisi, älä ratkaisuusi.

Ei ole olemassa täydellistä. Aloita jostakin. Ja lähde eteenpäin. Vähän kerrallaan.

Kaikki sanovat, että verkostoituminen on avainasia, mutta luulen, että jokaisen täytyy itse kantapään kautta oppia, kuinka totta tämä todella on.

Monet sijoittajat näkevät yksin startupin perustaneen yrittäjän riskitekijänä. Voit aloittaa omin päin, mutta käytä runsaasti aikaa etsien muita perustajia, joiden taidot täydentävät omiasi.

Muista juhlistaa kaikkia onnistumisiasi (joita tulee monia), äläkä murehdi liikaa kokemiasi epäonnistumisia (joita tulee monia).

Oletko epävarma, etkä tunne olevasi vielä valmis? Voin sanoa sinulle, että niin tuntevat kaikki muutkin.

Yrittäjyys ei koskaan mene suunnitelman mukaan: lopputulos on usein hyvin erinäköinen kuin visio, joka yrittäjällä oli aluksi mielessä.

Tee lista ratkaistavista ongelmista ja päätä, mikä niistä on akuutein. Keskity täysillä tärkeimpään ongelmaan ja siirry sitten seuraavaan.

Ole oma itsesi. Mitä paremmin olet sinut itsesi kanssa, sitä paremman vastaanoton saat asiakkailta, tiimiltäsi, sijoittajilta ja muilta sidosryhmiltä.

Keskity myymiseen, sillä se on liiketoimintasi tärkein osa.

Pyydä apua. Etsi ihmisiä, joilla on tunnetasolla etäisyyttä ongelmaasi, ja kuule heidän ehdotuksensa ratkaisuksi.

Ole rohkea kuin lapsi kokeillessasi uusia asioita. Me aikuiset usein ajattelemme enemmän kuin teemme, mikä voi hidastaa meitä turhaan. Älä jumitu analysoimaan liikaa!

Satsaa loistavan tiimin rakentamiseen. Etsi ihmisiä, joita arvostat, jotka ovat parempia kuin sinä ja jotka täydentävät omia taitojasi. Älä koe muiden lahjoja uhkana.

Ole itsevarma. Valmistaudu hyvin tapaamisiin, tiedä kaikki numerot, tee kotiläksysi – ja vielä 50 prosenttia enemmän.

Mikään ei ole mahdotonta. Jos kukaan ei ole koskaan tehnyt jotakin, eikö se ole paras syy tehdä juuri se?

Jos olet luomassa yritystoimintaa, mikset saman tien tähtäisi suureen mittakaavaan!

Neuvot on poimittu kirjasta Dear Female Founder (toimittanut Lu Li, Blooming Founders Publishing), johon 66 kokenutta naisyrittäjää on kirjoittanut startupien perustajille suunnatun kirjeen. Nämä 66 yrittäjää ovat luoneet liiketoimintaa yhteensä miljardin dollarin arvosta.

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!