TikTokkia ja GIF-videoita – Aurinkorannikon harkkapäiväkirja

Wannadon harjoittelijan päiväkirja Espanjan Aurinkorannikolta.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Delfiinien bongailun ohella Katja Janhonen tekee työharjoitteluaan Wannadon Fuengirolan toimistolla osana Wannadon omaa markkinointiimiä. Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialla opiskeleva Katja on aina halunnut asua ulkomailla. Katja on harjoittelunsa aikana päässyt tekemään mm. sisällöntuotantoa ja graafisia kuvituksia. Tutustu harjoittelijan arkeen Wannadolla ja lue Katjan terveiset Espanjan auringon alta.

¡Hola! sanoi suomityttö Aurinkorannikolla

Mä oon Katja – markkinoinnin harjoittelija täällä Espanjan auringon alla. Saan nautiskella olostani Wannadon Fuengirolan toimistolla yhteensä kahden kuukauden ajan.

Kansainvälisyys ja ulkomailla asuminen on kiinnostanut mua ihan nuoresta tytöstä lähtien, mutta monien kompastuskivien vuoksi se ei ole aiemmin onnistunut. Helppoa ei ollut myös tänne harjoitteluun pääseminen, koska matkan varrelle tuli paljon mutkia ja suunnitelmat muuttuivat tästä syystä useaan otteeseen. Mun oli tarkoitus alun perin lähteä harjoitteluun tammikuussa 2022, mutta kaksi viikkoa ennen lähtöä koulu ilmoitti, että kaikki kansainväliset vaihdot laitetaan tauolle koronan vuoksi. Kesän lopussa elämä alkoi kuitenkin tasoittua ja alettiin suunnitella työharjoittelua uudestaan. Huonolla tuurilla taas vain muutama viikko ennen lähtöä ensimmäinen harjoittelupaikkani peruuntui. Onneksi sain paljon uusia tarjouksia muun muassa pienyrittäjiltä, mutta kuullessani mahdollisuudesta Wannadolla tiesin, että tämä on mun juttu.

Luova markkinointitiimiläinen monessa mukana

Markkinoinnin harjoittelijana oon tekemässä Wannadon omaa markkinointia osana markkinointitiimiä. Tässä roolissa oon tehnyt muun muassa sisällöntuotantoa Instagramiin sekä TikTokiin. Luovuuteni on päässyt töihin graafisten kuvitusten, Instagram GIFien sekä Whatsappin tarrojen parissa. Lisäksi oon saanut tehtäväkseni valokuvata; oon napannut uusia kuvia henkilöstöstä ja kerryttänyt Wannadon inhouse kuvapankin kuvia.

Sisäisen markkinoinnin lisäksi oon päässyt mukaan asiakasprojektiin, jossa asiakkaalle tehdään TikTokiin erilaisia sisältövideoita sekä tapahtumaan, jossa roolini oli somevastaava, sisällöntuottaja ja valokuvaaja. On ollut hienoa saada vastuuta asiakasprojekteissa. Siitä on tullut fiilis, että mun osaamiseen luotetaan. Harjoittelun aikana oon myös haastanut itseäni viestinnän puolella. Tekstin tuottaminen ei ole ollut mun vahvuus, mutta oon harjoitellut sitäkin. Tämä matka Wannadolla on ollut antoisa ja olen oppinut paljon uutta – myös itsestäni.

“Kiitollinen, koska uskalsin”

Espanja tarjoaa mielettömät puitteet moneen. Oon käynyt bongailemassa delfiinejä, matkustellut lähikaupunkeihin ja tutustunut ravintolatarjontaan. Ei ole ollut hassumpaa nauttia upeista auringonnousuista ja lämmöstä, kun Suomessa on ollut kylmää ja sateista.

Samaan aikaan alkaa olla jo hieman koti-ikävä. Jyväskylässä odottaa uusi koti, johon muutin viikko ennen tänne lähtöä. Joulu alkaa lähestyä, tupareiden suunnittelu kutkuttaa ja valmistuminen on vain yhden kurssin päässä. En myöskään malta odottaa, että pääsen viettämään aikaa poikaystävän, perheen ja ystävien kanssa.

Päällimmäinen fiilis on kuitenkin kiitollisuus. Kiitollinen itselleni siitä, että uskalsin lähteä. Kiitollinen työharjoittelupaikasta Wannadolle. Kiitollinen tästä kokemuksesta. Kiitos!

PS. Mikäli joku miettii, että kannattaisiko lähteä työharjoitteluun ulkomaille niin ehdottomasti. Tällainen tilaisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja näistä oppii aina uutta. Harjoittelut ulkomailla tarjoaa mielettömiä kokemuksia ja näistä saa hienoja muistoja. Vahva suositus, joten mahdollisuuden tullessa hyödynnä se!

Kerro meille missä me voidaan auttaa tai kartoitetaan tarve yhdessä – ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!