Asiakastarina: Vaikka mitä tuntityönä tai henkilöstövuokrauksena

Yhdistyksen toimitusjohtaja Rasmus Roiha ja Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Mija Köpsi
Facebook
Twitter
LinkedIn

ASIAKAS

Software Finland ry

MITÄ TEIMME

  • Pitkään jatkunut monipuolinen kumppanuus
  • Markkinointiviestintää, tapahtumatuotantoa, taloushallintoa, jäsenhankintaa
  • Verkkosivut ja brändi-uudistus

Software Finland ry (ent. Ohjelmisto- ja e-business ry, ent. Ohjelmistoyrittäjät ry) on ollut Wannadon asiakkaana jo 2010-luvun alusta saakka. Pitkään jatkunut kumppanuus perustuu luottamukselle ja toimiville käytännöille, jotka palvelevat molempia osapuolia. Wannadolaiset ovat hoitaneet vuosien varrella yhdistykselle tapahtumatuotantoa, markkinointiviestintää, taloushallintoa, jäsenhankintaa ja varainhankintaa.

Yhdistys on siis hyödyntänyt lähes kaikkia Wannadon palveluita niin tuntityönä kuin henkilöstövuokrauksenakin. Miten siinä niin kävi? Muistelimme matkaa toimitusjohtaja Rasmus Roihan kanssa.

Kaikki alkoi tapahtuma-assarista

Software Finland ry järjestää jäsenilleen tapahtumia ja koulutuksia. Alunperin yhdistys tarvitsi näitä töitä varten osa-aikaista, toimeentarttuvaa ja oma-aloitteista tapahtuma-assaria. Wannadolta löytyi sopiva henkilö, joka kasvoi myöhemmin projektinvetäjäksi yhdistykselle. Vuosien varrella yhdistyksen tapahtumissa ja päivittäisessä arjessa on hyödynnetty niin juoksuassaria ad hoceihin kuin asiantuntijaa kokonaisuuksien hallintaan.

Tarpeet ovat muuttuneet, laajentuneet ja kaventuneet vaihtuvien tilanteiden mukaan. Osaamista on tarvittu laajasti eri osa-alueilta, ja eri tasoisia tehtäviä on ollut laidasta laitaan. Se tarkoittaa konkreettisia käytännön hommia, mutta myös pitkän linjan strategisen vision tukemista.

Kumppanin täytyy joustaa yhdistyksen arjessa vaivattomasti

Yhdistyksillä on yrityksiä harvemmin mahdollisuus sitoutua vuosiksi kiinteillä summilla esimerkiksi markkinoinnin projekteihin. Rahoitus tulee usein vähintäänkin osittain erilaisista määräaikaisista hankkeista, säätiöiltä tai julkistoimijoilta, mutta myös jäsenmaksuista ja muusta varainhankinnasta. Software Finland ry toimii useiden sidosryhmien kuten yliopistojen, yritysten, julkishallinnon sekä työnhakijoiden välissä ja kumppanina.

Päivittäinen hallinnollinen työ ja toisaalta myös ruohonjuuritason toteutus vaativat niin laajaa ymmärrystä ja monipuolista osaamista, että siihen olisi yhtä ainoaa resurssia vaikea löytääkään. Toisaalta tehtäviä välillä on ja välillä ei. Software Finland ry:llä näissä tilanteissa soitetaan usein Wannadolle, mihin Rasmus nostaa päällimmäisenä syyksi helppouden ja vaivattomuuden. Apua on aina ollut saatavilla ja nopeallakin aikataululla on saatu tekijä uusiin tehtäviin, oli ne sitten pientä sälää tai jotain ihan muuta.

Proaktiivista kehitystä passiivisen suorittamisen sijaan

Alunperin Software Finland ry:llä tykästyttiin Wannadon proaktiiviseen työotteeseen. Yhdistys on saanut aktiivisesti ehdotuksia ja ideoita, eikä kaikki kommunikointi ole ollut vain asiakkaan vastuulla. Rasmus muistelee, miten Wannadolla osattiin asettua myös yhdistysasiakkaan kenkiin ja miettiä, mitä voitaisiin alkaa tehdä ja miten hommat kannattaisi hoitaa.

Tällä hetkellä kaksi Wannadon työntekijää tekee täysipäiväisesti töitä Software Finland ry:llä. Henkilöstövuokrauksen etu on, että tekijän ei tarvitse järjestää työtään monen tilaajan kesken. Samalla syntyy ratkaisuja myös pidemmällä tähtäimellä, kun asiantuntijalla on mahdollisuus syventyä yhdistyksen toiminnan kehittämiseen.

Yhteydenpito myös muuhun Wannadon tiimiin on toiminut hyvin. Rasmus kertoo arvostavansa sitä, että kommunikointi voi olla rentoa ja sopivan epäformaalia.

Milloin kannattaa valita ostopalvelu oman työntekijän sijaan?

Palvelun ostaminen voi olla yhdistykselle riskittömämpää kuin oman työntekijän palkkaaminen. Ostopalveluiden käyttäminen on mahdollistanut Software Finland ry:lle osa-aikaisen ja projektiluonteisen avun saamisen, mikä on iso etu.

Työn tilaaminen laskulla sopii yhdistykselle, jolla on tiedossa työtehtäviä, joita varten yhdistyksellä ei ole resursseja palkata kokopäiväistä omaa työntekijää. Lisäksi jotkin työtehtävät voivat olla sellaisia, joissa vaihtuvuus on luontaisesti suurta, jolloin palvelun ostaminen on parempi tapa varmistaa toimen jatkuvuus ja saumaton tiedonsiirto.

“Arvostan Wannadolla sitä, että aina on voinut luottaa, että sovitut hommat tulevat tehdyiksi eikä tarvitse kysellä perään” -Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha

Kaiken kaikkiaan Rasmus kertoo olevansa varsin tyytyväinen yhteistyöhön Wannadon kanssa. Kumppanuus mahdollistaa sen, että Software Finland ry voi joustavasti lisätä tai vähentää työmäärää tilanteesta riippuen. Henkilöstövaihdokset esimerkiksi taloushallinnon puolella eivät ole vaikuttaneet yhdistyksen tiimin arkeen, kun uudet rekrytoinnit ovat hoituneet taustalla Wannadon toimesta. Arvokasta on sekin, että samalta luukulta saa niin paljon, ja tarvittaessa yhdistys hyötyy myös Wannadon laajasta verkostosta.

Software Finland ry on Suomen suurin ohjelmistoyritysten yhteisö, jonka toiminta keskittyy vahvasti suomalaisen softan ja ohjelmistoalan edistämiseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Yhdistys on Suomessa ainoa, joka suuntaa toimintansa vahvasti ohjelmistoyritysten johdolle. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen laajalla skaalalla palveluita, koulutuksia, ohjelmia ja tapahtumia sekä edistää alan diversiteetin kehitystä. 

Kerro mihin tarvitset apua! Kartoitetaan mahdollisuudet yhdessä, ilman sitoumuksia.

Tarvetta heti #SuperAssarille?

Jätä yhteydenottopyyntö. Yhteistyö voidaan aloittaa vaikka saman tien!